MİNİK DOKUNUŞLARLA EVİNİZİ GÜZELLEŞTİRİP İÇ AÇICI HALE GETİREBİLECEĞİNİZ FİKİRLER


Ev dekorasyonunda büyük bir değişiklik her zaman gerekmez. Mobilyalar ve evin genel dizaynı yeterli ve makul bir seviyede olabilir. Hatta birçok ürün sağlam ise sık sık büyük mobilyalarda değişim yapmak gerekmez ancak birçok kişi evlerinde değişikliği sever. Bu değişiklik kişinin zevkinin değişimi ile birlikte gerçekleşebilir. Aynı zamanda evde değişiklik birçok insanı mutlu eder. Evde yapılabilecek farklılıklar evin enerjisini tamamiyle değiştirebilir. Bu durumda daha ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Bu değişiklikler birkaç küçük ürün ile gerçekleşir. Bu ürünler evde yer alan mobilyalar ve tekstil ürünleri ile uyum sağlayarak eşsiz bir görüntü oluşturur. Bu sayede evde değişen birkaç ufak eşya ile farklı ve yeni bir hava elde edilir. Minik dokunuşlar daha ekonomik olması sebebiyle çok daha geniş bir kitleye hitap eder. Evlerinde büyük değişiklik yapacak kadar harcama yapmak istemeyenler minik dokunuşlar ile aynı hissiyata sahip olabilir. 

HER ODADA FARKLI BİR DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRSİNİZ

Evinizde değişiklik yapmak isterken bir odayla başlayabilir ve tüm eve yayabilirsiniz. Oda tercihi tamamen size kalır çünkü her evin değişim gerektiren odası farklılaşabilir. Banyoda değişkile gitmek mümkün olduğu gibi oturma odasında da değişikliğe gidilir. Odalarda yapılacak değişimlerin her birinin farklı olması sizleri memnun eder. Her odada farklı bir konsept belirleyebilirsiniz ve böylece bir ev içerisinde birçok ruhu hissedebilirsiniz. Çocuk odalarında çocuklarınızın istediği dokunuşları yaparken kendi yatak odanızda sevdiğiniz unsurlara yer verebilirsiniz. 

TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN EV DEKORASYONUNDAKİ YERİ

Tekstil ürünleri evin dokusunu sıklıkla değiştirir. Koltuk örtüleri, perdeler, kırlent kılıfları, nevresim takımları, havlular ve nicesi örnek gösterilir. Tekstil ürünleri her evin olmazsa olmazıdır ancak tekstil ürünü seçimi tamamen kişiye özeldir. Sizler zevklerinize bağlı olarak tercih edebilirsiniz. Bu da aslında ev dekorasyonunu büyük oranda etkiler. gerek renk gerek doku gerekse tasarım bakımından değişen tekstil ürünleri evin enerjisini farklı bir hale getirir. Bu sayede evde tekstil ürünleri üzerinden değişime giderek minik dokunuşlarınızı çeşitlendirebilirsiniz.

EVİNİZDE YAPABİLECEĞİNİZ UFAK YENİLİKLER 

Evinizde yeniliğe gitmek istiyorsanız büyük değişiklikler için zaman harcamayın. Ufak dğeişikliklr ile ev dekorasyonunuzun ömrünü uzatabilirsiniz. Bu değişiklikler arasından tercihler yapabilirsiniz ve hoşunuza gidenleri kendi evinizde uygulayabilirsiniz. 

  • Bitkilerin zerafetinden faydalanın

Evlerdeki standart renklerin boğuculuğunu alan yeşil rengi, en güzel şekilde bitkilerde yer alır. Bu nedenle bitki kullanımı birçok evde yaygındır. Evin gerek konumu gerekse ortamı bitki bakmaya müsait ise canlı bitkileri tercih edebilirsiniz. Bu aynı zamanda oldukça keyifli bir aktivitedir ancak yapay bitkileri de kullanarak aynı görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu sayede evdeki yeşil dokuyu oluşturabilirsiniz. Küçük saksı çiçekleri ile büyük saksı çiçekleri arasından seçim yaparak evin köşe noktalarına konumlandırın. Küçük çiçekler orta sehpa ve masa üstlerinde de yaygın olarak tercih edilir.

  • Heykeller ev dekorasyonunu renklendirir

Yüzyıllardır sevilen heykeller artık evlerde yer alabilir. Ev dekorasyonunda her noktaya konulabilen heykeller kişinin zevkine göre çeşitlenir. Bir heykel edinmek istiyorsanız beyaz renkli ya da daha farklı renkli heykellere yoğunlaşabilirsiniz. Özellikle küçük boyutlu heykeller kitaplıklarda, orta sehpalarda, televizyon ünitelerinde ve yatakların baş ucunda yer alır. Bu sayede şık ve zarif bir görüntüyü destekler. Heykeller tek başına durabildiği gibi mumluk olarak ya da saksı amaçlı da tercih edilir. 

  • Makromenin etkisini salıncakta kullanın

Makrome ev dekorasyonunu bohem bir havaya dönüştürme özelliğine sahiptir. Örgü ile elde edilen ve kalın ipliklerden tasarlanan makromeler ile birçok ürün yapılır. Bunlardan biri salıncaktır. Devasa salıncaklar herkesin vaktini geçireibleceği tsarımlardır. Arkalıklı olanlar ya da direkt oturulabilenler seçenekler içerisinde yer alır. Makrome salıncak ev içerisine sıcak bir hava katar ve kışın yaygın olarak tercih edilir. Yazın ise açık balkonlara konarak serin havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kapanabilen balkonlarda da sıklıkla makrome salıncak yer alır. Yılın her zamanı burada salıncağın keyfini çıkarabilir, dinlenebilir ve kitap okuyabilirsiniz. 

  • Birden fazla tablo ile dekorasyonu özgün kılın

Son yılların en popüler duvar dekorasyonları arasında tablolar yer alır ancak bu tablolar tek başına değildir ve birçok tablo aynı anda yerleştirilir. Bu trend ile çerçeveli pek çok tabloyu dağınık bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunu koltukların arkasında, yatak odasında ve yatak başlığının üzerinde tercih edebilirsiniz. Tabloların ne olacağını da seçmek sizin tercihinizdir. Bunlar arasında manzara resimleri, birçok İngilizce ve Türkçe cümle yer alabilir. Aynı zamanda ünlü ressamların tablolarını da çerçeve içerisinde kullanabilirsiniz. Bunlar özellikle baskı tekniği ile elde edilir ve renkli ya da tek renk çerçeveler ile harmanlanarak dekore edilir. Oldukça özgün bir işlemdir çünkü sizler istediğiniz gibi yerleştirerek kendi tasarımınızı yapabilirsiniz. 

  • Koltuk battaniyeleri sade mobilyaları değiştirip yenilik katar

Konforlu bir ev görüntüsü oluşturmak isterseniz koltuklarınızda battaniye kullanmayı ihmal etmeyin. Evinizi çok daha sıcak bir hale sokacaktır. Evin hissiyatinin sıcak olması ve o evin yaşanan bir ev gibi görünmesine birçok kişi dikkat eder. Sizler de koltuklarınızın bir noktasına battaniye konumlandırabilirsiniz. Battaniye tercihinde kışın daha yumuşak ve kalın kumaşlar seçerken yazın daha ince pikeler tercih edebilirsiniz. Renk tercihleri de aslında koltuğun renginden farklı olmalıdır. Koltuğun renginin bir açığı veya bir koyusu sıklıkla öne çıkar. 

  • Kokulu mumlar tüm evi etkisi altına alır

Mumlar evin havasını değiştirir ve aynı zamanda kokusu ile büyüleyici bir atmosfer oluşturur. Koku tercihini kendiniz yapabilirsiniz. Vanilya ve lavanta gibi kokular evde sıkça kullanılır. Kokulu mumlara alerjisi olanlar da kokusuz mum görüntüsünden faydalanabilir. Kokusuz ve kokulu mumlar farklı dekoratif biçimlerde kullanılır. Bir şamdan üzerinde ya da farklı tip mumluklarda mum görebiliriz. Mumlara masaların, sehpaların ve komodinlerin üzerine yer vererek hoş ve sıcak bir ev ortamı kazanabilirsiniz. Evleri daha sıcak ibrh ale getirmek için mumun loş görüntüsü oldukça etkilidir.

  • Lambaderler ile loş ve romantik bir ortam yaratın

Lambaderler birçok farklı türe sahiptir. Boyutları ve tasarımları bu tipleri belirler. Sizler de evdeki mobilyalarınızı dikkate alarak bir türünü seçebilirsiniz. Lambaderler genellikle loş bir hava katar. Evde tepe lambası dışında ışık tercihinde bulunmak isteyenler ilk olarak lambadere yönelir. Lambaderler kitap okumak için, televizyon izlerken ya da sadece hoş görüntüsü adına kullanılabilir. 

  • Ahşabın gücünü evin her noktasına yerleştirin

Ahşap malzeme evin daha sevecen olmasını sağlayan bir hisse sahiptir. Evin doğa ile ilişkisini dengeler ve bu nedenle birçok noktad aufak dokunuşlar ile kullanılır. Örneğin orta sehpalarda kahve altlıkları olarak, sunum amacı ile tercih edilir. Ahşabı mumluk olarak, biblo şeklinde ve eşsiz tasaırmlar ile görebilirsiniz. 

  • Konsollar ile kendi sergi alanınızı oluşturun

Evlerde yaygın olarak kullanılan konsollar salonda, oturma odasında ya da yemek masasının bulunduğu noktada konumlanır. Konsolların içerisi dolu olsa da aslında üst kısımları dekoratif çaıdan destekleyicidir. Konsolun üstünde yer alan boşluğa pek çok minimal dekorasyon ürünü seçebilirsiniz. Bu sayede sevdiğiniz pek çok ürünü burada sergileyebilirsiniz.

Evinizde büyük dokunuşlar yapmaya gerek kalmadan küçük alışverişler ile evinizi yenileyebilirsiniz. Evinizin tüm havasını değiştirebilir ve ortamı daha sıcak bir hale getirebilirsiniz. Ev dekorasyonunda kullanacağınız birçok küçük ürün ile yeni bir hava yaratabilirsiniz.